• Advertisement

Zdravo mrsavljenje

Re: Zdravo mrsavljenje

Postod mnirena3 u 14 Maj 2010, 11:31

bokica je napisao:hvala ma izdrzacu nadam se ja sam smrsala 4 jos
jedno 10 i bice dobro mozes onda misliti koji ja viska imam
evo sutra ce biti 30 dana da je drzim i sad mi nekako kilice idu malo
sporije,dali i tebi je tako ili gresim negde..

Da,da u pocetku sam bolje mrsavila ;) valjda ti kasnije dosadi (bar je meni tako 8) ) malo se opustis, :lol: pa prekrsis neko pravilo......ali ide ide :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
mnirena3

Pridružio se: 02 Sep 2009, 10:33

Postod nikolina u 19 Maj 2010, 09:32

evo da vam i ja ispričam svoje iskustvo s mršavljenjem... iskreno do prije koju godinu nisam ni razmišljala o kilaži, jela sam sve u ogromnim količinama i bila sam mršava, možda i premršava, ali sam se i kretala mnogo... e onda sam dobila posao u administraciji i tad je sve počelo, ne odmah ali... na poslu pretežno prehrana pekarskim proizvodima, puno kave (naravno s puno šećera), neredoviti obroci k tome potpuno nezdravi... u 7 godina skupilo se oko 9 kg i nije da se primjeti zimi, ali ljeti... većinom se nakupilo oko struka i na bokovima...
već duže vrijeme smišljam (samo smišljam, nisam ništ poduzimala) kakvu dijetu, kakvo ovo ili ono... a onda sam se odlučila na fizičku aktivnost, hrane se stvarno ne mogu odreći... prestala sam jesti pekarske proizvode, smišljam si sama gablece koje nosim od kuće, vozim bicikl koliko stignem, razmišljam o tome da počnem voziti i ujutro prije posla ali mrzim ustjati rano pa još nisam to ostvarila... imamo vinograd i odlazimo gore ako ništa drugo da hodam gore dolje do iznemoglosti (pomaže i za celulit, kao i hodanje uz stepenice)...
rezultati su očigledni, na vagi su samo 2 kg manje, ali ljudi me pitanju što se dogodilo samnom da sam smršavila, jednostavno mi se koža zategnula, bokovi su uži, jedino mi je ostalo još nešto malo oko struka a to nadam se da će ovim tempom biti riješeno do ljeta :)
eto to je moje iskustvo, znači samo puno fizičke aktivnosti, naravno i ne jesti navečer pred TV-om
pusa :* i sretno svima
Korisnikov avatar
nikolina

Pridružio se: 02 Sep 2009, 09:51

Postod stolaripo u 19 Maj 2010, 10:15

Pa naravno da je fizička aktivnost prava stvar. Pa znate i sami da leti, kad se intenzivnije pliva a ne promeni se kilaža uvek izgledate nekako drugačije tj. vitkije. Meni je to sad postalo kao nešto podrazumevano a ranije sam totalno zanemarivala pod izgovorom da nemam vremena. Glupo opravdanje
Korisnikov avatar
stolaripo

Pridružio se: 14 Mar 2010, 22:12

Postod nikolina u 19 Maj 2010, 10:22

e baš to 'nemam vremena' me je zavuklo gotovo godinu dana dok konačno nisam rekla, dosta i krenula :)
uvijek se nađe vremena ako to želimo
Korisnikov avatar
nikolina

Pridružio se: 02 Sep 2009, 09:51

Postod stolaripo u 19 Maj 2010, 11:00

Može se okretati sobni bicikl i dok gledate nešto na TV. Ako komentarišete da je sobni bicikl nedostižna investicija možete ga i na buvljaku kupiti. Ja sam moj platila 20 eura a to je manje nego što neko da za cigarete mesečno.
Stvar je odluke i volje da se istraje. Niko se nije ugojio za mesec dana pa neće ni za mesec dana oslabiti - a da je to zdravo i dugotrajno.
Korisnikov avatar
stolaripo

Postod mnirena3 u 22 Maj 2010, 14:07

stolaripo je napisao:Može se okretati sobni bicikl i dok gledate nešto na TV. Ako komentarišete da je sobni bicikl nedostižna investicija možete ga i na buvljaku kupiti. Ja sam moj platila 20 eura a to je manje nego što neko da za cigarete mesečno.
Stvar je odluke i volje da se istraje. Niko se nije ugojio za mesec dana pa neće ni za mesec dana oslabiti - a da je to zdravo i dugotrajno.

Kakav je taj sobni bickl :?: ,ja sam cula da on sluzi samo za zatezanje misica,ali ne i za mrsavljenje(sto mi je malo neverovatno) pa me interesuje da li daje rezultate :hai:
Korisnikov avatar
mnirena3

Pridružio se: 02 Sep 2009, 10:33

Postod stolaripo u 22 Maj 2010, 15:02

mnirena3 je napisao:
stolaripo je napisao:Može se okretati sobni bicikl i dok gledate nešto na TV. Ako komentarišete da je sobni bicikl nedostižna investicija možete ga i na buvljaku kupiti. Ja sam moj platila 20 eura a to je manje nego što neko da za cigarete mesečno.

Kakav je taj sobni bickl :?: ,ja sam cula da on sluzi samo za zatezanje misica,ali ne i za mrsavljenje(sto mi je malo neverovatno) pa me interesuje da li daje rezultate :hai:

Ima istine u tome. Kažu da je u stvari najbolja ona traka koja simulira skijaške pokrete jer se tako baš svi mišići angažuju. Ipak, morate se složiti da je posle skidanja kg potrebno i zategnuti mišiće a ako to radite paralelno meni je nekako logično da to ne može da bude loše ,naravno ako se ne preteruje.
Korisnikov avatar
stolaripo

Postod Milla u 22 Maj 2010, 21:24

Treba koristiti sve fitnes sprave, samo sa jednom necete nista uraditi. Osobe koje treba SAMO da zategnu misice voze sobni bicikl na vecem opterecenju, tj. menja se opterecenje na nekoliko minuta, a osobe koje treba da smrsaju voze na najslabijem opterecenju, ali bas brzo. Isto tako je i sa onom spravom koja simulira skijaske pokrete.
Milla

Pridružio se: 30 Sep 2009, 13:03

Postod Milla u 22 Maj 2010, 21:30

Naravno, uz vezbanje se MORA i korigovati ishrana, jesti na 3 sata, dorucak, rucak, vecera, bez przene hrane sa puno ulja, itd (to svi znamo, ali... ;) )... dve uzine, recimo voce za uzinu, ili ako niste u prilici da pojedete vocku, onda bilo sta, recimo bonzitu, ali veoma je bitno da se nesto pojede, tako se ubrzava metabolizam.
Milla

Pridružio se: 30 Sep 2009, 13:03

Postod stolaripo u 22 Maj 2010, 22:21

Slažem se sa svime što je rekla MILA. Ja sam prenela svoje iskustvo najiskrenije moguće. Sve što sam ikada čula i pročitala o dijeti i pravilnom načinu ishrane i života ja sam prilagodila sebi i I S T R A J A L A što je možda svima i najpotrebnije. Makar je sad svima dostupno da se informišu o svemu što je potrebno da urade kako bi se oslobodili viška kilograma koji nikom nisu potrebni.
Mila je takodje rekla da treba jesti na 3 sata. I to sam čula da je tačno jer tako organizam ne stvara zalihe jer redovno dobija hranu. Varenje hrane je takodje sagorevanje kalorija.
Dobro je uobročiti se. Mora i želudac da odmara a ja sam recimo stalno nešto žvakala i onda se sticao utisak kako ne jedem mnogo a kad bi realno skupila sve što sam u tom "jednom" obroku pojela nije baš malo.
Ne preterivati ni na jednu stranu i istrajati.
Korisnikov avatar
stolaripo

Prethodni

Povratak na Dijeta